

Je důležitá pro naší mikroflóru v žaludku a tím blahodárně působí na trávicí ústrojí. Jogurt obsahuje probiotické látky. Probiotika jsou přípravky, obsahující symbiotické živé mikroorganizmy v lyofilizované a fermentované podobě, které jsou užívány s cílem vyloučit a zmírnit účinky škodlivých faktorů a příznivě ovlivňovat organizmus. Probiotika se používají po léčbě antibiotiky.
Než jsem poznal Bulharský jogurt, jedl jsem zakysanou smetanu na kila. Dnes z čerstvého jogurtu stáhnu syrovátku až do konsistence mascarpone. Tím se z něj stane dezertový král. Tvarohová, někdy i lehce nakyslá chuť Bulharského jogurtu je ke sladkému ovoci výborný protiklad. Celé to nakonec posypte nasekanými ořechy a máte úžasný desert nebo jako já třeba večeři za 3 minuty.
Bulharský jogurt s živými mléčnými kulturami, Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus a Strepcoccus salivarius sp. Thermophilus, žijící v symbióze. Jogurt je potravina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět.
Je důležitá pro naší mikroflóru v žaludku a tím blahodárně působí na trávicí ústrojí. Jogurt obsahuje probiotické látky. Probiotika jsou přípravky, obsahující symbiotické živé mikroorganizmy v lyofilizované a fermentované podobě, které jsou užívány s cílem vyloučit a zmírnit účinky škodlivých faktorů a příznivě ovlivňovat organizmus. Probiotika se používají po léčbě antibiotiky.
Společný název pro mléčné bakterie je Lactobacilus acidophilus, který zabezpečují v mikroflóře několik funkcí.
V zažívacím traktu mléčné bakterie vytvářejí příznivé prostředí pro mikrobiologickou rovnováhu a vytvářejí přirozenou barieru infekčním bakteriím.
Mléčné bakterie podporují vylučování exkrementů a prospívají střevní mikroflóře.
Jogurt redukuje hladinu cholesterolu v krvi.
Bakterie mléčného kvašení ve velké míře rozhodují o tom jaký bude náš zdravotní stav, jak bude vypadat naše kůže a pleť.
Upozornění !!
S přídavkem cukru do jogurtu, se v důsledku tvorby kvasinek, dojde k zhoršeni jeho stravitelnosti.
Pro léčebné účinky jsou vhodné neochucené bílé jogurty s živými mléčnými kulturami. Mléčné výrobky jsou přirozeně biologicky konzervovanými výrobky.