Farmářský tvaroh - plnotučný

42,50 Kč
S DPH 2-3 dny

Tvaroh je bílé zlato!
Po doporučeních výživových poradců se dá na tvaroh dívat i trochu jinak. Když vám ho představíme jako vysoce koncentrovanou bílkovinu, která v sobě nese minimum sacharidů a potěší množstvím vápníku, stává se z tvarohu nejen běžná potravina, ale malý zázrak pro každého, kdo se alespoň trochu zajímá o zdravou výživu a není mu lhostejné vlastní 
Protože nám jde nejen o zdraví, ale i o přírodu, zrušili jsme platové obaly a balíme naše výrobky do sklenic, které zálohujeme a vybíráme zpět od zákazníků. 

Včetně zálohované sklenice 10,-Kč

Balení
Počet

  • Vracejte naše sklenice a my Vám za každou dáme 10,-Kč.  Vracejte naše sklenice a my Vám za každou dáme 10,-Kč.
  • Osobní vyzvednutí - pravidelný rozvoz - expresní zásilka v termoboxu do 14 hodin Osobní vyzvednutí - pravidelný rozvoz - expresní zásilka v termoboxu do 14 hodin
  • Potřebujete se zeptat? Zavolejte 773496364 Potřebujete se zeptat? Zavolejte 773496364

Přírodní bílý tvaroh z plnotučného mléka.

Tvaroh je výborný především na přípravu pomazánek, či při výrobě různých tvarohových pokrmů. Můžete použít jak na slanou, tak i sladkou variantu vaření. 

Čerstvý tvaroh, z plnotučného, kravského mléka. Vyrobený podle tradiční receptury, ruční prací.

Tvaroh dodáváme s minimálním datem spotřeby 7 dní, Tvaroh je bez jakýchkoliv konzervantů a syřidel, proto po otevření originálního balení doporučujeme spotřebovat do 24 hodin.

Hodnoty:

  • Tuky: 12%
  • Bílkoviny: 13,5%
  • Sacharidy: 3,8%
  • Energetická hodnota: 738kJ/100g

Tvaroh – skvělý mléčný potravinářský výrobek, a to nejen pro profesionální sportovce, ale i obyčejné smrtelníky, jako jste vy.
Tvaroh je mléčným výrobkem, který je obvykle tužší konzistence a bílé barvy. Vytváří se srážením kaseinu, jedné ze základních mléčných bílkovin. Pro různý obsah tuku se dělí na plnotučný, nízkotučný nebo plně odtučněný. Ne každý ví, že tvaroh je lépe tráven než proteiny masa a ryb.

Užitečné látky ve tvarohu

Kromě toho, že je moc dobře stravitelný, má v sobě také spoustu užitečných látek. Co se týče minerálních látek, je bohatý na vápník, draslík, hořčík, mangan, zinek, měď, selen, nechybí v měn také aminokyseliny – lysin, methionin, ideální produkt k snižování cholesterolu.

Tvaroh normalizuje proces krvetvorby, nervového systému a metabolismu. Ideální pokrm pro večeři, protože podporuje dobré zdraví a spánek. V tvarohu najdete spoustu vitamínů a minerálů – vitamín B6, B12, A, C, D, E, riboflavin, thiamin, kyselinu listovou a dokonce i betakaroten.

Nejdůležitější výhodou tvarohu je vysoký obsah vápníku

Nedávné studie ukázaly, že tato skutečnost dělá z tvarohu potravinu, které je vhodná nejen pro zuby, kosti a vazy, ale též k prevenci rakoviny, posiluje totiž mezibuněčnou komunikaci. Vědci také poznamenali, že lidé s dostatkem vápníku, mají mladistvý vzhled. A pokud jste onemocněli, tvaroh vám pomůže se zotavit.

Jak tvaroh použít?

Podle stravovacích zásad se tvaroh hodí k zelenině (okurkám, zelí, ředkvičkám, paprice, fazolím, cibuli, česneku, řepě), sladkému ovoci (hruška, meloun, sladká jablka, jahody,) sýru a ořechům. Pokud jde o koření, kterým můžete tvaroh obohatit, nejlepší je kmín, paprika, černý pepř, šalvěj, pažitka, cibule, tymiánu a hořčici. Taktéž vanilka, skořice a med. Tento mléčný výrobek by se měl vždy podávat s čerstvou zeleninou nebo ovocem. Důvodem je, že organismus nedokáže zpracovat některé vitamíny a minerály bez dodatečné pomoci. V tom případě se pouze přeženou našim trávicím traktem a nezanechají nám žádné výživové hodnoty. Živiny v ovoci a zelenině tak pomohou s hodnotnějším trávením tvarohu.

Tvaroh perfektně zasytí

Pokud jste na dietě, tvaroh před spaním je užitečný pro kontrolu chuti k jídlu. Jak už jsme ve článku zmínili, obsahuje typ bílkoviny zvané kasein, kterou vaše tělo tráví pomaleji než jiné druhy bílkovin. Vzhledem k pomalému trávení a vysoké úrovni sytosti, může tvaroh potlačovat hlad během noci. Tvaroh se tráví pomalu, ale snadno. Je doporučenou složkou stravy, pokud ze zdravotních důvodů musíte držet diety kvůli problémům se žlučníkem, střevy, žaludkem, či játry. Mohou ho konzumovat i cukrovkáři, osoby trpící nadváhou, či obezitou.

Kontrolujte obsah tuku ve tvarohu. Jsou mezi nimi velké rozdíly.

Zdravotní benefity tvarohu

Obsahuje široké spektrum aminokyselin

Obsahuje kasein – pomalá bílkovina, zasytí, pomalu se tráví

Super zdroj bílkovin

Zdravotní nevýhody tvarohu

Pro toho, kdo má problémy s trávením se tvaroh může hůře trávit.

tvaroh

Parametry

Tuky na 100g
min 9%
Sacharidy na 100g
3,8%
Bílkoviny na 100g
13,5%
Energetická hodnota na 100g
738kj
Balení
Sklenice 250g / 500g